Μπράβο στους φοιτητές της Λαμίας!

Είναι πραγματικά συγκινητικό όταν οι νέοι άνθρωποι διαθέτουν έντονο το αίσθημα της ενσυναίσθησης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική ευαισθητοποιήθηκαν και πήραν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν ένα ικανό οικονομικό ποσό για να συνδράμουν το Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας. Στην προσπάθειά τους αυτή αισθάνθηκα πως θα πρέπει να βοηθήσω ως άνθρωπος και μόνο ως άνθρωπος.

Σήμερα συνόδεψα το Προεδρείο των φοιτητών στο Ορφανοτροφείο Θηλέων για να παραδώσουμε μαζί το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε. Μας υποδέχτηκε η πάντα φιλόξενη και μειλίχια κυρία Πελέκη, η μάνα των παιδιών αυτών, που χρόνια ολόκληρα έχει δώσει την ψυχή της στο Ορφανοτροφείο.

Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι πιο πλούσιο ενδεχομένως, σίγουρα όμως θα είναι γεμάτο με την αγάπη των φοιτητών μας που δεν αδιαφόρησαν κι έδειξαν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για έναν εξαιρετικά ευαίσθητο θεσμό που έχει ανάγκες όχι μόνο την περίοδο των εορτών αλλά κάθε μέρα.

Το Πανεπιστήμιο και οι νέοι άνθρωποί του είναι η ψυχή της πόλης μας. Είναι επιθυμία όλων μας να ενισχυθεί. Να ενσωματωθεί στην κοινωνία του τόπου μας. Και γιατί όχι, να γίνει ένα με τον τόπο, ένα Πανεπιστήμιο δραστήριο για τη Στερεά Ελλάδα. Ένα Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας!